Spanias mest bråkete jule-tradisjon

Publisert

Det er ikke den mest kjente, men absolutt den mest støyende av høytidstradisjonene i Malaga-provinsen. Både i Algeciras og i Archidona vil barna forsøke å tiltrekke seg De hellige tre kongers oppmerksomhet ved å dra tomme blikkbokser langs bakken morgenen fredag 5. januar.

Fra kl. 11 starter den kuriøse pilegrimsferden på Paseo de la Victoria i Archidona. Flere titalls familier fra denne byen og andre omkringliggende områder vil gå til Plaza Ochavada til det øredøvende brølet av blikkbokser som barna drar langs bakken.

Tradisjonen går langt tilbake i tid. Ifølge Archidona ble den startet i etterkrigsårene, da det var mangel på både leker og mat. I mange år gikk tradisjonen i glemmeboken, helt til den ble gjenopplivet i 2004.

Videoen er fra markeringen i Algeciras helst vest på kysten.

Når de ankommer Plaza Ochavada, blir de ønsket velkommen av de tre kongene, bare noen timer før Melchior, Gaspar og Balthazar går gjennom gatene i det tradisjonelle Hellig Tre Kongers-optoget.

Arrangementet kan være en god grunn til å besøke Archidona denne fredagen, en kommune med en rik historisk arv. I tillegg til Plaza Ochavada finnes det kirker og flere bemerkelsesverdige bygninger som La Cilla og Luis Barahona de Soto-skolen i gamlebyen, der den andalusiske selvstendighetens far, Blas Infante, studerte. Andre interessante bygninger i byens historiske sentrum er Santa Ana-kirken og klosteret Las Mínimas, der du vanligvis kan kjøpe tradisjonelle søtsaker, både til jul og resten av året.

En stor del av Archidonas historiske arv ligger nesten tusen meter over havet på høyden Cerro de la Virgen, bare fem minutters kjøring fra sentrum. Her finner du festningen av andalusisk opprinnelse, som har blitt restaurert de siste årene, samt helligdommen Virgen de Gracia.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter