Spanias beste øl-tapper er fra Orihuela

Publisert

Hva skal til for å servere en god øl? Svaret får man trolig av restauranteier Davinia Martínez fra Orihuela, kåret til Spanias beste øl-tapper under årets gourmetfestival Salón de Gourmet i Madrid mandag 7. mai.

Å skjenke øl på riktig vis er ikke vanskelig. Det mener i hvert fall Spanias beste øl-tapper Davinia Martínez fra restauranten El Divino i Orihuela (Alicante). I følge vinneren av det femte mesterskapet i øl-tapping under årets gourmetfestival ved Salón de Gourmet i Madrid må man bare «kjenne til trinnene» og «respektere dem».

I seiersintervjuet med spanske aviser røper Martínez noen av triksene, blant annet at øl-glasset må være skikkelig rent og grundig tørket, ha 45 graders helling når det tappes og at tappingen avsluttes med høyt press for å oppnå en kremet finish.

Deretter er det bare å sette seg tilbake og nyte den perfekte ølen? Vel, kanskje ikke helt. Martínez avslører nemlig også at det legges «omtanke, kjærlighet og lidenskap» i tappingen, et engasjement det trolig ikke er like lett å kopiere. I tillegg bør man tenke at ølen er til en selv, sier den ferske vinneren.

Martínez som deltok i konkurransen for første gang kunne foruten tittelen «Spanias beste øl-tapper» (Mejor Tiradora de Cerveza de España) innkassere en sjekk på 1.000 euro. Tjue øl-tappere fra hele Spania deltok i finalen 7. mai, etter å ha vunnet delfinaler i sin region.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter