Spania utviser Nord-Koreas ambassadør

Publisert

Spanias regjering har bedt Nord-Koreas ambassadør Kim Hyok Chol forlate landet innen 30. september. Utvisningen kommer etter siste runde med rakettoppskytinger i Pyongyang-distriktet. Beslutningen er unilateral, uavhengig av beslutninger i andre EU-land, og kommer samtidig med FNs generalforsamling i New York.

Spanias utenriksminister Alfonso Dastis sier til spanske aviser at regjeringen uten hell gjentatte ganger har advart Nord-Korea mot å fortsette med rakettoppskytninger og testing av kjernefysiske våpen. Ambassadør Kim Hyok Chol er derfor erklært persona non grata i Spania og har fått en frist frem til utgangen av september med å forlate landet. Nord-Koreas Ambassade i Madrid har kun eksistert i tre år.

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter