Spania utlyser nyvalg etter at venstresiden og ytre venstre går kraftig tilbake i lokal- og regionalvalg

Publisert

Det spanske sosialistpartiet (PSOE) gikk på et dramatisk valgnederlag i søndagens lokal- og regionalvalg, noe som utløste en like dramatisk reaksjon fra statsminister Pedro Sánchez.

Det spanske sosialistpartiet (PSOE) led et dramatisk tilbakeslag i lokal- og regionalvalgene søndag, noe som førte til en like dramatisk reaksjon fra statsminister Pedro Sánchez. PSOE-lederen, som leder en koalisjonsregjering på venstresiden, har besluttet å fremskynde parlamentsvalget, som etter planen skal finne sted i desember, til 23. juli. Dette for å minimere risikoen for at regjeringen hans blir ytterligere svekket i månedene som kommer, etter at høyresiden i landet ble oppmuntret av søndagens suksess, og for å forsøke å forhindre at det høyreorienterte Partido Popular (PP) og den høyreekstreme Vox-formasjonen går til valg på en ny regjering.

“Jeg tar personlig ansvar for resultatet, og jeg mener det er nødvendig å gi et svar. Mange presidenter som har styrt upåklagelig, har sluttet å være det. Spanjolene må avklare hvem som skal lede denne fasen. Det beste er at spanjolene får være med på å definere den politiske retningen for landet”, sa Sánchez i et kort innlegg. Det er ventet at et hastemøte i ministerrådet mandag ettermiddag vil stadfeste statsministerens beslutning om å oppløse parlamentet og utlyse nyvalg.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter