Spania tredje mest besøkt i verden

Publisert

Tallene for 2013 er nå offisielt bekreftet av spanske myndigheter. Hele 60,6 millioner turister besøkte Spania i fjor, en økning på 5,6 prosent sammenliknet med 2012. Skal man tro statistikken gjør det Spania til det tredje mest besøkte landet i verden, kun overgått av USA og Frankrike. Av de spanske regionene som satte ny besøksrekord i fjor finner man Comunidad Valenciana, Kanariøyene, Balearene, Catalonia og Baskerland.

Valencia-regionen, med Alicante og Costa Blanca, øker mest av alle. I følge oversikten hadde regionen en økning i antall tilreisende på 11,4 prosent. Det ga 5,9 millioner turister (18,3 prosent av totalen for hele Spania). Den mest besøkte regionen er imidlertid Catalonia med hovedstaden Barcelona som det største reisemålet. Rundt 15,5 millioner turister besøkte denne regionen i fjor (25,8 prosent av totalen).

Det regnes for å være sol og varme og langstrakte strender som først og fremst lokker de ferierende til Spania. Den mest besøkte turistattraksjonen i landet er imidlertid arkitekten Antoni Gaudís kirkebygg Sagrada Familia i Barcelona (bildet). Den verdenskjente basilikaen hadde over 3,2 millioner besøkende i 2012 og har de siste årene hatt flere registrerte besøk enn både Alhambra-palasset i Granada og nasjonalgalleriet Museo del Prado i Madrid.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter