Spania topp 10 for utlendinger

Publisert

Spania er kåret til det tiende beste landet i verden å bo i for utlendinger. Kåringen er gjort av nettsamfunnet Internations og er basert på en spørreundersøkelse blant 12.500 personer i 188 forskjellige land. Øverst på listen ligger Kongedømmet Bahrain, etterfulgt av Costa Rica og Mexico. Norge er til sammenlikning på en tjuendeplass.

Over 40 forskjellige faktorer er blitt vurdert i Internations årlige spørreundersøkelse Expat Insider. Kåringens som skjer for fjerde år på rad er basert på svarene fra 12.500 personer med 166 forskjellige nasjonaliteter bosatt i 188 forskjellige land. Alle spurte har til felles at de bor i et annet land enn hjemlandet. Blant temaene er sikkerhet, familieliv, økonomi, kollektivtransport og hvor lett det var å tilpasse seg landet.

Øverst på listen ligger Kongedømmet Bahrain, etterfulgt av Costa Rica og Mexico. Spania er kåret til det tiende beste landet, mens Norge, Finland og Sverige til sammenlikning ligger på henholdsvis 20., 21. og 22. plass.

Norge er blant landene som har klatret mest på rankingen siden i fjor, hele 23 plasser. I motsatt ende finner man Storbritannia som har tapt hele 21 plasser og ligger på 53. plass. Brexit med usikkerhet for EU-borgere som bor i landet, samt fallet i det britiske pundet, får skylden for den negative utviklingen.

De tre landene øverst på listen, Bahrain, Costa Rica og Mexico, skårer alle høyt på tilpasning. Det vil si hvor raskt og godt man føler seg hjemme som utlending. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter