Holder Spania grensene stengt til oktober?

Publisert

I ett arbeids-dokument med estimater fra den spanske regjeringen omtaler man muligheten for at spanske grenser forblir stengt for vanlige turister til oktober. Dette er derimot ikke besluttet, det sirkulerer mange offentlige dokumenter med avvikende estimater for når forskjellige Corona-tiltak fjernes. Samtidig presser EU sentralt på statene for at grensene i Schengen-sonen må åpnes.

De skandinaver som er residente i Spania kan fritt reise inn i landet. Grensene har aldri vært stengt for denne gruppen. Dette gjelder altså de som har et grønt papir / kort som bekrefter at de er registert i det Spanske innenriksdepartementets register over utlendinger, populært kalt “residencia”.

Tidligere har analytikere estimert at juli blir måneden hvor turister kan få reise til Spania. I slutten av april kunngjorde Spanias statsminster Pedro Sanchez at landet vil være “normalisert” mot slutten av juni, noe man anså som strategisk med tanke på den viktige sommersesongen. Høysesongen for turistsektoren, som utgjør 12% av BNP, er juli og august.

Dette nye rådgivende dokumentet som man ble kjent med 1. mai opererer med en senere dato, denne høsten. Smitte situasjonen i perioden fremover vil blir avgjørende for hva som blir den endelige datoen.

Når Spania vil åpne for ikke-residente vet ingen, da det ikke er bestemt når vanlige turister kan krysse grensen. Dette diskuteres nå og fra sentralt EU hold ønsker man en snarlig åpning. EU har aldri vært spesielt begeistret for at EU statene stengte grensene hver for seg. Stengte greiser innad I EU bryter med EUs fudamentale prinsipp om fri ferdsel. EU vil trolig ønske seg en felles politikk om restriksjoner på reiser for turister. Spanske myndigheter heller nå mot en saktere åpning av grensene enn det Brussel ser ut til å ønske seg. Historisk sett har spanjolene i større grad enn mange andre EU-land rettet seg etter EUs felles politikk.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter