Spania stadig mer populært

Publisert

Spania blir stadig mer populært som reisemål. I løpet av årets tre første måneder har hele 10,1 millioner mennesker besøkt landet. Det er over syv prosent mer enn på samme tid i 2013 da året endte med rekordhøye 60,6 millioner reisende. De nordiske landene er blant gruppene som øker i antall tilreisende sammenliknet med i fjor. De mest besøkte regionene er Kanariøyene, Catalonia, Andalucia og Comunidad Valenciana med Costa Blanca.

Mens strammere økonomi har gjort at spanjolene har reist mindre de siste årene, ser tilstrømningen fra utlandet bare ut til å øke. Året 2013 skal ha vært det første i spansk historie som endte på over 60 millioner besøkende. I følge enkelte var Spania det tredje mest besøkte landet i verden i fjor, etter USA og Frankrike. Så langt ser det ut til at antall tilreisende vil fortsette å øke i 2014. Resultatet fra det spanske Energi-, industri- og turistdepartementets faste målinger viser at anslagsvis 10,1 millioner besøkende har vært innom Spania i januar, februar og mars i år. Det er en økning på 7,2 prosent fra samme periode i rekordåret 2013.

Antallet tilreisende har økt for praktisk talt alle nasjonaliteter. Storbritannia, Tyskland og Frankrike som tradisjonelt har flest spaniafarere økte med henholdsvis 4,7 prosent, 6,2 prosent og 11,5 prosent. Til sammenlikning var økningen fra de nordiske landene på 7,8 prosent. Også Italia, Sveits, Belgia og Russland har hatt vekst i tilstrømningen sammenliknet med i fjor.

Hele 3,1 millioner hadde Kanariøyene som reisemål, noe som betyr rundt 31 prosent av de besøkende. Deretter følger Catalonia og byen Barcelona med 2,5 millioner (25,3 prosent), Andalucia med 1,1 millioner (11,6 prosent) og Comunidad Valenciana med 909.482 (9,0 prosent).

Sistnevnte region er den fjerde mest besøkte i Spania. Valencia opplevde også den største relative veksten i antall tilreisende. Mens turismen økte med 7,2 prosent for hele Spania, var økningen i Valencia-regionen på hele 12,2 prosent. Feriestedene på Costa Blanca er blant de viktigste reisemålene.

At turiststallene øker i denne regionen er ikke overraskende. Trenden har gått oppover lenge. I fjor var Valencia det stedet som hadde størst vekst i antall tilreisende, 11,4 prosent sammenliknet med 2012. Det ga 5,9 millioner turister og utgjorde 18,3 prosent av totalen for hele Spania.

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter