Spania rammet av vollsomt høstregn

Publisert

Det kraftige regnet er et resultat av et stormsystem i sakte bevegelse, offisielt kjent som et isolert lavtrykk på øvre nivå, eller DANA.

Spania har sendt ut nye varsler om styrtregn som forventes å fortsette frem til mandag. Regionene Madrid, Toledo og Cadiz er under rødt varsel, som er det høyeste i tretrinns systemet. Dette varselet utstedes i tilfelle kraftig nedbør, når det er ventet 60 millimeter regn i timen.

Tre regioner er på oransje varsel – Andalucia, Castilla y León, Catalonia og Valencia – mens Castilla-La Mancha, Aragón, Balearene, Murcia, Baskerland, La Rioja og eksklavebyen Ceuta er på gult varsel, det laveste av de tre.

Spanias sivilbeskyttelsestjeneste ba befolkningen i Alcanar, en by med 9 600 innbyggere, om å holde seg hjemme. De anbefalte innbyggerne å søke ly i de øverste etasjene i boligene sine på grunn av det kraftige regnet.

Borgermesteren i Madrid, José Luis Martínez Almeida, oppfordret også innbyggerne til å holde seg hjemme søndag på grunn av styrtregnet. Mellom kl. 14.00 og 17.00 lokal tid rykket nødetatene i Madrid ut til 322 nødanrop.

De lokale myndighetene i Madrid har stengt den populære parken El Retiro, samt kommunale anlegg og noen tunneler. Almeida forklarte at nødetatene vil bli forsterket for å ta seg av mennesker som lever uten ly.

Den spanske fotballigaen LaLiga har avlyst kampen mellom Atlético de Madrid og Sevilla, som etter planen skulle spilles i Madrid i kveld.

Ordføreren i Toledo, Carlos Velázquez, har bedt innbyggerne om å utvise «maksimal forsiktighet» og om mulig holde seg hjemme når det ventes mer regn.

Det spanske jernbaneselskapet Renfe melder at de har innstilt togtrafikken mellom Catalonia og Valencia. Det er ingen alternativ busstjeneste for øyeblikket. Renfe har kunngjort at reisende vil kunne endre billetter bestilt for søndag uten kostnad.

Styrtregnet blokkerte også motorveien AP-7 mellom Tarragona og Castellón i mer enn to timer.

Provinsene som er hardest rammet av styrtregnet, er Cádiz, Tarragona og Castellón.

Det kraftige regnværet er et resultat av et uværssystem som beveger seg sakte, offisielt kjent som et isolert lavtrykk på øvre nivå (DANA). Uværet rammet Spania lørdag, og to personer som drev med juving i fjellene i Huesca, omkom.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter