8.2 C
Alicante
30.4 C
Málaga
15.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Spania presset til å avvise russiske Syria-skip

Spania vil i fremtiden trolig nekte russiske krigsskip å tanke opp ved Ceuta i Marokko. Onsdag 26. oktober skulle det russiske hangarskipet Admiral Kuznetsov egentlig ha bunkret ved den spanske enklaven. NATO advarte imidlertid om at skipet trolig var på vei til Syria for å delta i president Assads sterkt kritiserte bombing av Aleppo.

Det spanske utenriksdepartementet meldte senere onsdag 26. oktober at tillatelsen som var gitt til det russiske hangarskipet var oppe til ny vurdering. I en formell henvendelse ba de også Russland avklare skipets oppdrag. Russerne valgte kort tid etter å trekke søknaden om å få bunkre ved den spanske havnen.

Spania skal i Ceyta allerede ha hjulpet flere russiske skip på vei til Syria, skriver avisen El País. I følge NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg er det opp til hvert enkelt land om de vil gjøre dette. Nato-sjefen har ikke uttalt seg spesielt om Spania, men understreker at man frykter at skipene er på vei til Syria for å bidra i president Assads offensiv mot Aleppo, et angrep der man anser faren for sivile tap som stor. Det er også kommet signaler fra Storbritannia om at NATO-land bør avstå fra å hjelpe Russland. 

Relaterte saker

- Advertisement -