Spania på verstingliste i Afrika

Publisert

Spania topper listen over EU-land som dreper flest løver i Afrika. På verdensbasis er det kun USA som står registrert med flere «trofeer». At Spania innehar den upopulære rekorden har vært kjent lenge. Statistikken er imidlertid aktualisert av at en antatt spansk statsborger nylig drepte en tretten år gammel hannløve i Zimbabwe. Det ærverdige kattedyret gikk under tilnavnet Cecil og var ansett som en av landets nasjonalskatter, skriver avisen El País.

I følge beregninger fra Cites (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) skal Spania i perioden 2010 til 2013 ha tatt livet av 364 løver i Afrika, langt foran land som Tyskland (160) og Frankrike (120). Bare et land i verden stod for flere løvetrofeer eksportert fra afrikanske land, USA (3.000).

Den antatt spanske statsborgeren som nylig drepte en tretten år gammel løve i Zimbabwe, skal først ha skutt dyret med pil og bue. Løven døde imidlertid ikke av skaden slik at jakten måtte fortsette og varte i to dager. Til slutt ble dyret sporet opp og skutt med rifle. Identiteten til spanjolen er foreløpig ikke kjent og mannen er fremdeles på frifot. Det er også usikkerhet knyttet til nasjonaliteten til vedkommende, som i følge enkelte opplysninger kan være fra USA. Det er imidlertid blitt sagt at han tilhører en lokal forening for guider og jaktfolk i Zimbabwe (ZPHGA).

 

Løvejakt i Afrika

I deler av Afrika gjøres det store forretninger på løvejakt. Folk fra land som USA, Russland, Spania, Frankrike og Tyskland betaler tusenvis av euro for sjansen til å drepe en av Afrikas «fem store» (De fire andre er elefant, bøffel, leopard og neshorn). Løvehode som trofe på veggen, skinn og pels som gulvteppe skal være noe av det samlere er ute etter. I følge avisen El País varierer prisen på en løve fra mellom 20.000 til 110.000 euro (hunnløvene er langt billigere). Lever løven i det fri og jakten er ansett som ulovlig koster det mer enn om dyret er avlet for formålet. Sistnevnte forretningsvirksomhet er svært utbredt blant annet i Sør-Afrika, der det angivelig tjenes rundt 10 millioner euro i året på denne typen jakt. Dyrene avles i fangenskap. Når de er store nok blir de sluppet ut i et større inngjerdet jaktområde der den som vil kan betale for å drepe dyret. Virksomheten forvares med at man på denne måten forsikrer seg om at en ellers utrydningstruet dyreart blir reprodusert og overlever.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter