Spania mer populært en noensinne

Publisert

Spania fortsetter som et av verdens mest populære reisemål. I løpet av juli ble det totalt registrert over 26,6 millioner passasjerer ved landets flyplasser, innenlands- og utenlandsreiser. Det er 11,1 prosent mer enn i juli 2015 og det høyeste tallet noensinne for denne måneden. I følge det spanske flyplasselskapet Aena var 18,8 millioner fra internasjonale reiser. I tillegg kommer passasjertrafikken ved havner og grensepasseringer. Hvert år øker pågangen. I fjor var det totale antallet besøkende i Spania på 68,1 millioner.

Tilnærmet alle flyplasser i Spania hadde rekord i antall passasjerer i juli. I følge en oversikt i avisen El Pais var det flest reisende ved flyplassen i Madrid (Adolfo Suárez Madrid-Barajas) med 4,9 millioner. Deretter kom Barcelona-El Prat med 4,6 millioner og Plama de Mallorca 3,9 millioner.

Andre populære reisemål som Costa del Sol og Costa Blanca fikk også merke pågangen i juli. Flyplassene Málaga-Costa del Sol og Alicante-Elche (Costa Blanca) hadde henholdsvis 1,9 og 1,4 millioner. Sistnevnte flyplass hadde en økning i passasjerer på 17,1 prosent sammenliknet med juli i fjor.

I løpet av årets syv første måneder er antallet flyreisende i Spania (innenland og utenland) kommet opp i 129,6 millioner. Det er 11,6 prosent mer enn på samme tid i fjor.


Flere turister og økt press

Det årlige antallet tilreisende til Spania har de siste årene økt betraktelig. Det solfylte landet kom for første gang over 60 millioner besøkende i 2013 (60,7 millioner). I 2014 var tallet økt til 64,9 millioner og i 2015 gikk det opp til 68,1 millioner.

Les også: Nytt rekordår for Spania

Spania er per dags dato det tredje mest besøkte landet i verden, etter USA og Frankrike. Turismen er viktig for økonomien. Samtidig øker presset kraftig på infrastrukturen i mange byer. De siste årene har det derfor vært stor debatt om turismen bør begrenses.

Steder som Barcelona og Palma på Mallorca er blant byene som allerede har innført restriksjoner. I førstnevnte by har man blant annet begynt med turistavgift for overnattinger, strengere kontroll med lisensen for å drive hotell- og leilighetsutleie og tatt opp kampen mot det svarte utleiemarkedet. Ved enkelte turistattraksjoner som før var gratis er det innført betaling.

Les også: Lokalbefolkningen protesterer, “Turister dra hjem!”

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter