Spania legaliserer marihuana

Publisert

Marihuana legaliseres i Spania for medisinsk bruk. Den spanske kongressen har godkjent et lovverk som som fra høsten gjør stoffet lovlig tilgjengelig over disk i spanske apoteker.

Lovverket skal gjennom flere etapper i kongressen men alt tyder på at dette blir en realitet. Partiene PSOE, Unidas Podemos, Ciudadanos m.m. støtter lovverket. Partido Popular og VOX vil stemme i mot men de er for få til å stoppe dette.

PSOE ønsket i første omgang å kun tilby Cannabis-produkter via sykehus. De ble presset til å utvide dette til å inkludere apoteker. Detaljer om nøyaktig hvilke produkter som blir tilgjengelige vil komme senere.

Forkjempere for bruk av Cannabis har vært redd lovverket vil gjøre et for snevert produkt-spekter tilgjengelig. Men det tyder på at lovverket vil gjøre mange typer oljer etc lovlige. Man kan allerede kjøpe CBD olje over disk i Spania, selv om praksisen er i en lovlig gråsone.

Det man ikke vil selge er blomsten av planten er ikke sannsynlig ennå.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter