Spania identifiserer et hundretall fremmed-krigere som forsvant under borgerkrigen

Publisert

Spanske forskere sa søndag at de hadde identifisert 357 fremmed-krigere som forsvant under den spanske borgerkrigen (1936-1939), konflikten som var en forløper til andre verdenskrig.

Forskerne bekreftet navnene på 212 krigere fra Tyskland, Østerrike og Nederland, ifølge en uttalelse fra regjeringen søndag. Av disse er 102 av tysk opprinnelse, 70 østerrikske og 40 nederlandske. Det ble ikke gitt noen informasjon om hvor mange personer av andre nasjonaliteter som er identifisert.

Også nordmenn var blant de som reiste til Spania på slutten av 30-tallet for å bekjempe fasismen.

De identifiserte soldatene kjempet i de internasjonale brigadene, militære enheter som ble opprettet av Kommunistinternasjonalen for å kjempe mot general Francisco Francos fascistiske styrker. Rundt 40 000 utenlandske menn og kvinner meldte seg som frivillige og kjempet sammen med styrkene til den demokratiske andre spanske republikken og mot fascismens fremvekst i Europa på slutten av 1930-tallet.

Funnene er basert på et års forskning i dokumentarkiver i Spania og Russland. Forskerne gikk gjennom de daglige listene over falne og savnede soldater som ble utarbeidet av offiserer i de internasjonale brigadene.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter