Spania identifiserer et hundretall fremmed-krigere som forsvant under borgerkrigen

Publisert

Spanske forskere sa søndag at de hadde identifisert 357 fremmed-krigere som forsvant under den spanske borgerkrigen (1936-1939), konflikten som var en forløper til andre verdenskrig.

Forskerne bekreftet navnene på 212 krigere fra Tyskland, Østerrike og Nederland, ifølge en uttalelse fra regjeringen søndag. Av disse er 102 av tysk opprinnelse, 70 østerrikske og 40 nederlandske. Det ble ikke gitt noen informasjon om hvor mange personer av andre nasjonaliteter som er identifisert.

Også nordmenn var blant de som reiste til Spania på slutten av 30-tallet for å bekjempe fasismen.

De identifiserte soldatene kjempet i de internasjonale brigadene, militære enheter som ble opprettet av Kommunistinternasjonalen for å kjempe mot general Francisco Francos fascistiske styrker. Rundt 40 000 utenlandske menn og kvinner meldte seg som frivillige og kjempet sammen med styrkene til den demokratiske andre spanske republikken og mot fascismens fremvekst i Europa på slutten av 1930-tallet.

Funnene er basert på et års forskning i dokumentarkiver i Spania og Russland. Forskerne gikk gjennom de daglige listene over falne og savnede soldater som ble utarbeidet av offiserer i de internasjonale brigadene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter