10.1 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Spania går til fase 2 – Dette kan du gjøre fra og med mandag

Mandag 1. juni går mesteparten av Spania til Fase 2, untatt de opprinnelig hardest rammede regionene, Madrid, Barcelona og deler av Nord-Spania som forblir i Fase 1.

Hele Andalucia inklusive Malaga og Grandada går til fase 2. Samme gjelder hele Valencia regionen, Alicante, Valencia og Castellon som er i fase 2 fra og med mandag.

Enkelte av Kanariøyene (La Gomera og El Hierro) samt Formentera i Balearene er 1. juni i den siste av fasene før “normaltilstand”, fase 3

Det som er “nytt” i fase 2 er i hovedsak en utvidelse av det som var nytt i fase 1:

– Man kan gå på stranden for å drive med idrett, dette gjelder både profesjonelle og mosjonister. Man kan ikke gjøre dette i grupper.

– Restauranter og barer får ta imot kunder også innendørs, så lenge antallet besøkende begrenses til 40% av lokalets maksimalt tillatte kapasitet og det må være to meter mellom bordene.

– Samlinger av opptil 15 personer tillates.

– “Timeplanen” for når barn, eldre, ungdom og vokse kan drive med idrett opphører. Som tidligere skal man ikke drive med idrett i grupper.

– De under 14 kan gå spaserturer sammen med noen de bor sammen med. Det trenger ikke være en voksen.

– Skoler og andre opplæringssteder får åpne.

– Handlesentra får åpne, men de må begrense antallet personer i fellesarealene til 30% av maks kapasitet og 40% i butikkene.

– Kino, teater etc åpner men med begrensninger på antall folk.

– Sports installasjoner får åpne. Folk må reservere tid på forhånd, maks 30% av kapasitet.

Krav om distanse mellom folk, bruk av maske etc forblir samme som tidligere.

Som SpaniaPosten skrev 29. april, regner man med at hele Spania er «tilbake til normalt» i slutten av juni. Spania er åpent for reisende turister 1. juli, det er samme dag som krav om karantene for de som ankommer Spania faller bort.

Les også om: Reiseforsikring denne sommeren

Relaterte saker

- Advertisement -