Spania går til fase 2 – Dette kan du gjøre fra og med mandag

Publisert

Mandag 1. juni går mesteparten av Spania til Fase 2, untatt de opprinnelig hardest rammede regionene, Madrid, Barcelona og deler av Nord-Spania som forblir i Fase 1.

Hele Andalucia inklusive Malaga og Grandada går til fase 2. Samme gjelder hele Valencia regionen, Alicante, Valencia og Castellon som er i fase 2 fra og med mandag.

Enkelte av Kanariøyene (La Gomera og El Hierro) samt Formentera i Balearene er 1. juni i den siste av fasene før “normaltilstand”, fase 3

Det som er “nytt” i fase 2 er i hovedsak en utvidelse av det som var nytt i fase 1:

– Man kan gå på stranden for å drive med idrett, dette gjelder både profesjonelle og mosjonister. Man kan ikke gjøre dette i grupper.

– Restauranter og barer får ta imot kunder også innendørs, så lenge antallet besøkende begrenses til 40% av lokalets maksimalt tillatte kapasitet og det må være to meter mellom bordene.

– Samlinger av opptil 15 personer tillates.

– “Timeplanen” for når barn, eldre, ungdom og vokse kan drive med idrett opphører. Som tidligere skal man ikke drive med idrett i grupper.

– De under 14 kan gå spaserturer sammen med noen de bor sammen med. Det trenger ikke være en voksen.

– Skoler og andre opplæringssteder får åpne.

– Handlesentra får åpne, men de må begrense antallet personer i fellesarealene til 30% av maks kapasitet og 40% i butikkene.

– Kino, teater etc åpner men med begrensninger på antall folk.

– Sports installasjoner får åpne. Folk må reservere tid på forhånd, maks 30% av kapasitet.

Krav om distanse mellom folk, bruk av maske etc forblir samme som tidligere.

Som SpaniaPosten skrev 29. april, regner man med at hele Spania er “tilbake til normalt” i slutten av juni. Spania er åpent for reisende turister 1. juli, det er samme dag som krav om karantene for de som ankommer Spania faller bort.

Les også om: Reiseforsikring denne sommeren

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: