9.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
17.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Spania fortsatt best i verden på mat

Noen av verdens beste restauranter, inklusive den beste gjennom mange år, finner du i Spania. Det britiske magasinet Restaurant Magazine gir ut en liste over de 50 beste restaurantene i verden, den såkalte «The S.Pellegrino Worlds 50 best restaurants». Fire av de ti beste restaurantene finner du i Spania.

Katalanske ”El Bulli” vinner også i år førsteplassen. Men flere spanske restauranter er å finne blant de ti beste. Baskiske Arzak er en avgjengangerne her, i tillegg finner vi Mugaritz og El Celler de Can Roca blant de ti beste.

Ingen norske restauranter nådde opp på listen i år heller, men både Danmark, Finland og Sverige har sine representanter.

Restauranten el Bulli er en verdenskjent restaurant i Cala Montjoi nær Roses, en by i Catalonia 150km nord for Barcelona. Restauranten har blitt kåret til verdensbeste i år 2002, 2006 og 2007 pluss en rekke andre åringer. Den har tre stjerner i Michelinguiden. Restaurantens eies av kokken Ferran Adrìas, som Times Magazine kåret til en av århundrets mest innovative mennesker. Han har blant annet funnet opp spiselig kaffe i fast form, flytende ravioli og grønnsaksluft. ”El Bulli” er kjent for sin vitenskapelige tilnærming til kokkefaget.

Skulle du ha ønsker om å besøke El Bulli, så er det ingen vei utenom forhåndsbestilling. Hele 2009 er allerede fullbooket. Restauranten har plass til 45 mennesker i løpet av en kveld, og rundt 8.000 i løpet av en hel sesong. Men hvert år oppsøker 250.000 mennesker stedet forgjeves.

Hovedlisten settes sammen gjennom at 806 kokker og andre mateksperter verden over avgir sine stemmer.

Relaterte saker

- Advertisement -