Spania fortsatt best i verden på mat

Publisert

Noen av verdens beste restauranter, inklusive den beste gjennom mange år, finner du i Spania. Det britiske magasinet Restaurant Magazine gir ut en liste over de 50 beste restaurantene i verden, den såkalte «The S.Pellegrino Worlds 50 best restaurants». Fire av de ti beste restaurantene finner du i Spania.

Katalanske ”El Bulli” vinner også i år førsteplassen. Men flere spanske restauranter er å finne blant de ti beste. Baskiske Arzak er en avgjengangerne her, i tillegg finner vi Mugaritz og El Celler de Can Roca blant de ti beste.

Ingen norske restauranter nådde opp på listen i år heller, men både Danmark, Finland og Sverige har sine representanter.

Restauranten el Bulli er en verdenskjent restaurant i Cala Montjoi nær Roses, en by i Catalonia 150km nord for Barcelona. Restauranten har blitt kåret til verdensbeste i år 2002, 2006 og 2007 pluss en rekke andre åringer. Den har tre stjerner i Michelinguiden. Restaurantens eies av kokken Ferran Adrìas, som Times Magazine kåret til en av århundrets mest innovative mennesker. Han har blant annet funnet opp spiselig kaffe i fast form, flytende ravioli og grønnsaksluft. ”El Bulli” er kjent for sin vitenskapelige tilnærming til kokkefaget.

Skulle du ha ønsker om å besøke El Bulli, så er det ingen vei utenom forhåndsbestilling. Hele 2009 er allerede fullbooket. Restauranten har plass til 45 mennesker i løpet av en kveld, og rundt 8.000 i løpet av en hel sesong. Men hvert år oppsøker 250.000 mennesker stedet forgjeves.

Hovedlisten settes sammen gjennom at 806 kokker og andre mateksperter verden over avgir sine stemmer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter