Spania får økt EU-innflytelse etter Brexit

Publisert

Spania får trolig fem nye seter i Europaparlamentet etter britens exit fra EU. Det fremgår av den foreløpige avtalen som er oppnådd mellom unionens største partier. Også Frankrike og Italia får flere representanter, mens Tysklands antall forblir uendret.                                                                                                                                                                                                                                    

I EUs neste parlamentsperiode skal størrelsen på unionens lovgivende organ ned fra 751 til 705 representanter. Reduksjonen skyldes Storbritannias beslutning om å trekke seg fra EU i 2019. Europaparlamentet vil benytte britenes EU-exit til å justere fordelingen av forsamlingens representanter.

Storbritannia har til sammen 73 representanter i Europaparlamentet. Av disse vil 46 seter forsvinne ut av systemet. De resterende 27 skal fordeles på Spania, Frankrike og andre nasjoner som i dag føler seg underrepresentert.

Avtalen om den nye fordelingen er oppnådd mellom de største partiene i EU-parlamentet og vil trolig bli vedtatt under en kommende avstemning i plenum.

Spania og Frankrike får dermed fem nye seter i parlamentet, fra henholdsvis 54 til 59 representanter og fra 74 til 79 representanter. Andre nasjoner som øker sitt mandat er Italia og Nederland som får tre representanter hver, mens Irland får to. I tillegg oppnår Finland, Danmark, Sverige, Østerrike, Polen, Slovakia, Romania, Estland og Kroatia én representant hver. Resten av landene forblir som i dag, inkludert Tyskland med sin 96 representanter (det høyeste i EU, foran Frankrike, Italia, Storbritannia og Spania). 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter