Spania puster ut, færre smittede og døde – mange tilbake på jobb i dag

Publisert

Mandag 13. april rapporterer man 3477 nye smittede siste døgn. Man må nesten en måned tilbake for å finne lavere tall. Det samme gjelder registrerte dødsfall.

Det spanske helsedepartementet bekrefter at man nå har “nådd toppen” av Corona-utbruddet.

517 er meldt omkommet av årsaker relatert til Corona-viruset siste døgnet. Om man ser bort fra 11. april, hvor det var det var 510 dødsfall, må man tilabke til 24. mars for å finne tilsvarende lave tall.

Les vår artikkel om: Derfor har Corona-viruset høyest dødsrate i Spania.

64.727 personer som har vært bekreftet smittet er nå friskmeldt.

Denne grafen fra EL PAIS viser utviklingen i antall omkomne pr døgn tom 13. april.
Denne grafen fra EL PAIS viser utviklingen i antall nye smittede pr døgn tom 13. april.

Fortsatt er antallet smittede i turistområdene langs kysten og på øyene en brøkdel av smittede i Madrid:

Bekreftet smittet pr 100.000 innbyggere:

Valenciana regionen 78,94

Madrid 346,01

Andalucía 56,83

Baleares 47,85

Canarias 34,36

Oslo og Bærum 279

Norge i snitt 123

Nesten 70% av de som har vært innlagt på sykehus med Corona-smitte i Spania er over 60 år gamle.

31% av de smittede i Valencia-regionen er på pleiehjem.

I Norge har man testet 127.305 personer for mulig Corona-smitte pr 13. april. Det finnes ingen oppdaterte data for antall tester gjort i Spania. Til og med 20. mars hadde man gjort 150.000 prøver i Spania. I perioden etter skal det ha kommet mange nye hurtigtester til landet, hvor mange av disse som er brukt finnes det ikke data på.

Spanias helsevesen er organisert av regionale myndigheter, ikke direkte av staten. Det fører til forskjeller i rapportering av data og forskjellig praksis. Helseministeriet sluttet forrige uke å publisere data om nye personer innlagt på akkutt-avdeling. Dette da rapporteringen av disse tallene var så forskjellig praktisert mellom regionene at tallene var misvisende.

Les også: Spania kjemper 17 parallelle slag mot viruset

Grafen fra det spanske helsedepartementet viser antallet nye smittede i Valencia-regionen. Merk at økningen man ser siste uken skylles at man har fått nye hurtigstester og tester langt flere enn tidligere.

Helseminister i Valencia-regionen Ana Barcelona sier at det økende antallet bekreftede smittede henger sammen med flere utførte tester. Hun sier det ikke er økende smitte mellom folk i regionen. (11. April)

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter