Spania etterforsker israelsk bombeangrep

Publisert

Spanias nasjonale domstol –  Audiencia Nacional – har akseptert en anmeldelse mot Israel, for et bombeangrep som i 2002 drepte 15 personer på Gazastripen. Dommer Fernando Andreu, har innledet en etterforskning mot daværende forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer, og seks offiserer i Israels væpnede styrker.

Bombeangrepet i 2002 var rettet mot Hamas, og tok livet av en av organisasjonens høytstående ledere. Problemet er at det også krevde 14 andre sivile menneskeliv, samt at rundt 150 sivile ble skadet.

Det er det Palestinske Senteret for Menneskerettigheter som har anmeldt det snart ni år gamle bombeangrepet. Spanias nasjonale domstol har myndighet til å etterforske internasjonale brudd på menneskerettighetene, dersom ingen annen domstol tidligere har behandlet saken.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter