Spania erklærer «unntakstilstand»

Publisert

Spanias statsminister Pedro Sánchez erklærte fredag ettermiddag «alarm» i Spania. Tiltaket som gjelder for 15 dager gir myndighetene muligheten til å begrense folks bevegelser. Spania har til nå registrert i overkant av 4.000 smittede Selv om tallet er høyt er det vesentlig lavere enn Norge pr innbygger.

I likhet med Norge er tallet økende. Man regner med at antall registrerte smittede i Spania vil passere 10.000 i løpet av noen dager.

Stengte barer, diskoteker og restauranter

Situasjonen i Spania endres raskt. Man ser nå at barer og mange butikker vil holde stengt eller begrense åpningstiden. Treningsstudio holder også stengt. Tiltakene varierer fra sted til sted, avhengig av om det er meldt smitte eller ikke. I Madrid hvor det er flest tilfeller, holder alle butikker stengt untatt de som selger matvarer og apotek.

De fra Madrid sprer Corona-smitte langs kysten

Man har også begynt å peke på hverandre i Spania. Smitten har vært størst i Madrid og mange fra hovedstaden valgte å dra til sine ferieboliger, spesielt i Murcia, da de fikk beskjed fra arbeidsgivere om å holde seg hjemme. Langs kysten ber man innbyggerne i Águilas, San Javier, Los Alcázares, Mazarrón, Cartagena, La Unión og San Pedro om å holde seg hjemme inntil annen beskjed.

En 88 år gammel mann fra Madrid reiste med tog fra hovedstaden til La Manga, han er nå lagt inn på Los Arcos del Mar Menor sykehuset.

De regionale myndighetene i Murcia ber nå alle som har kommet fra Madrid og Baskerland siste tiden om å holde seg innendørs i selvpålagt karantene.

Formålet med de ekstreme tiltakene er å stoppe eller begrense spedningen av viruset. Dette gir de som er smittet tid til å utvikle sykdommen, bli friske og smittefaren går over etter et par uker. Ett av de virkelig alvorlige problemene man har sett i Italia, som man frykter kan gjentas i Spania, er at klinikker og sykehus overflommes av redde folk som tror de er smittet uten å faktisk være det. Dette har i Italia gjort at de som faktisk trenger hjelp ikke har fått det.

En død av Corona i Alicante

En 70 år gammel mann er meldt død av viruset. Mannen som døde på sykehus i Alicante hadde problemer med helsa før han ble smittet av Corona. Det er registert 39 personer smittet av Corona-viruset i Alicante-provinsen.

De fleste med sykdommen får symptomer som feber, hoste og man vil føle seg slapp. Det første symptomet er ofte sår hals og tørr-hoste.

Grafen viser antallet som daglig dør av Corona-viruset sammenliknet med ting som lungebetennelse (Neumonia) og Tuberkolose. Tre ganger så mange dør av Rabies hver dag som av Corona-viruset.

[UNDER OPPDATERING]

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter