Spania er nærmest «normaltilstand»

Publisert

Data fra Google viser at mens Corona-smitten øker i store deler av Europa og med det folks bevegelighet, er det i de tre største spanske byene Valencia, Barcelona og Madrid at situasjonen er nærmest situasjonen før pandemien brøt ut.

77% beveger seg “som normalt” i Valencia regionen

I Valencia-provinsen er tallet 77%, 74% for Alicante og 76% for Malaga-provinsen. I Viken er folks bevegelser nå på 66% av «normalen».

Det er data fra millioner av mobiltelefoner som viser hvor folk beveger seg. Google har sammenliknet dagens bevegelser med de før pandemien. De samme data viser at i Norge er det Viken (66%), Vestfold og Telemark (66%), Rogaland (74%) og Trøndelag (74%) hvor folks bevegelser nå er lengst fra “normalen”.

I Italia og Hellas ser man fortsatt store begrensninger på folks bevegelighet.

Kartet fra El Pais viser situasjonen i midten av mars måned.

Minst smitte i Valencia regionen

Tallene for nye smittede Valencia-regionen har lenge vært de laveste i Spania. Regionen ligger helt på bunnen hva Corona-smitte angår nå. I snitt har regionen nå 28.81 smittede pr 100.000 innbyggere siste 14. dager. Snittet for hele Spania er 154.76. I Andalucia er 129,15 smittede pr 100.000 og på Kanariøyene 129.

Se data fra Google om folks bevegelighet nå sammenliknet med før pandemien.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter