– Spania er åpen for turister i juli ikke juni

Publisert

Teresa Ribera sier i et intervju med EFE at det er mer sannsynlig at det er i juli og ikke juni at Spania er åpent for turiser. Ribera er ministeren med ansvar for deskalering av Corona-tiltakene i Spania. Hun er også «fjerde visepresident» i koalisjonen som styrer Spania.

Uttalelsene hennes kommer tre dager etter at hennes kollega, minister for transport Jose Luis Abalos, uttalte at han regner med at Spania er åpen for turister i løpet av juni måned. Han sa da Spania åpner for internasjonale turister samtidig som det blir lov for Spanjoler å reise innad i landet. Altså når det blir lov å bevege seg fra en provins til en annen provins i Spania.

Ribera siktet trolig til hans uttalelser da hun sa «Å åpne grensene for tidlig er uansvarlig. Vi vil at folk skal komme til ett trygt sted samtidig som turistene ikke skal utgjøre noen fare for lokalbefolkningen. Vår plan er jobbe med trygge steder for avreise og ankomst. Mest gjennomtenkt betyr det juli mer enn juni.»

I intervjuet pekte hun også på de «eksepsjonelt gode data» fra Kanariøyene, Balearene og Andalucia hvor smitte-situasjonen er spesielt lav. Hun sa «dette gir ekstra trygghet nå så lenge folk ikke beveger seg mellom provinsene. Det er uansvarlig om vi åpner opp for fri ferdsel nå».

Ministeren sier også at man har merket økende interesse fra turister i andre land for å reise til Spania denne sommeren.

Næringslivet ber regjeringen bestemme seg nå!

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter