Spania endelig på vei mot ny regjering

Publisert

Spania ser endelig ut til å være på vei mot en ny regjering. Fungerende statsminister Mariano Rajoy og det konservative Partido Popular har allerede mislykkes en gang, men øyner nytt håp etter at landets nest største parti PSOE har skiftet kurs og likevel åpnet for en regjeringsdannelse. Løsningen kommer imidlertid sent. Dersom regjeringen ikke er på plass innen 31. oktober, oppløses parlamentet og Spania må holde nytt parlamentsvalg.

Mariano Rajoy og det konservative Partido Popular gjør et siste forsøk på å danne mindretallsregjering i Spania. Partiet har allerede mislykkes en gang, men øyner nytt håp etter at landets nest største parti PSOE har skiftet kurs.

Les også: Sánchez går av som partileder

Tidligere PSOE-leder Pedro Sánchez sa konsekvent nei til fire nye år med Rajoy og PP. Etter at flertallet i PSOEs ledelse fikk Sánchez fjernet i slutten av september, har partiets nye styre gitt garantier for at Rajoy kan fortsette som statsminister i fire nye år. Partiet ønsker imidlertid ikke å gjøre en samarbeidsavtale før etter en eventuell investitur, men har lovet ikke å blokkere regjeringsdannelsen.

Dermed ser det ut til å Spania likevel får en regjering basert på valget 26. juni i år (det andre parlamentsvalget på ni måneder). Mariano Rajoy som har vært statsminister siden slutten av 2011 har imidlertid ikke mer enn tiden og veien. Skal Spania unngå et tredje parlamentsvalg, må regjeringen være på plass innen 31. oktober – datoen for når parlamentet etter valgreglene må oppløses.

Les også: Kong Felipe oppløser parlamentet

 

Foto: Fungerende statsminister i Spania, Mariano Rajoy (PP).

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter