Spania: Enda flere nordmenn

Publisert

Antallet turister fra utlandet som besøker Spania fortsetter å øke. Antallet skandinaver er blant de nasjonalitetene som øker mest. Veksten blant antallet besøkende fra  utlandet veier opp for nedgangen nasjonalt. Juan Molas, formann i CEHAT (Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos) sier at den i 2013 vil komme ut av den resesjon den sett under ett lenge har vært i. Foreningen som samordner hotelleiere og utleiere av turistboliger sier at mai i år var en bra måned for bransjen og juni kategoriserer han som bra eller svært bra.

Antallet turister fra utlandet som besøker Spania fortsetter å øke. Antallet skandinaver er blant de nasjonalitetene som øker mest. Veksten blant antallet besøkende fra  utlandet veier opp for nedgangen nasjonalt. Juan Molas, formann i CEHAT (Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos) sier at den i 2013 vil komme ut av den resesjon den sett under ett lenge har vært i. Foreningen som samordner hotelleiere og utleiere av turistboliger sier at mai i år var en bra måned for bransjen og juni kategoriserer han som bra eller svært bra. Resultatet fra siste to – tre månedene har radikalt forandret forventningene til mange aktører i bransjen som ikke har noen tvil om at årets sommersesong blir bedre enn 2012.

Rekorden i antall besøkende turister var i 2007 hvor man registrerte 58,6 millioner besøkende. Tallet gikk noe ned årene før, men er nå igjen på vei opp og mye tyder på at 2013 kan bli et rekordår for spansk turistnæring.

Spania tjener på uro i "konkurrerende" destinasjoner som Tunis og Egypt. Samtidig merker man sterk vekst fra Russland som har blitt et nytt satsningsområde for sektoren. Besøkende i Spania vil ofte ha lagt merke til at det er langt flere restaurantmenyer og skilt som nå også står på russisk. Antallet russere har økt med 30.8% og antallet besøkende skandinaver med hele 13.8%. Spania tjener også på at en stor andel av de besøkende velger å komme tilbake igjen til Spania år etter år, noe som er et svært godt tegn på Spania som turistdestinasjon. Den nasjonale turismen går ned. Spanjolene reiser kortere og sjeldnere på feire, kun 10% reiser ut av Spania.
 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter