Spania dårligere ut på korrupsjonsliste

Publisert

Spania taper poeng på listen over de beste og de verste landene i verden på korrupsjon. Det siste året med korrupsjonsskandaler i regjeringspartiet Partido Popular og bedragerisaken til spanskekongens svigersønn Iñaki Urdagrarín har bidratt til at landet taper seks poeng og havner på 40. plass.

The Corruption Perceptions Index er en liste over 177 land og hvordan de oppfattes i forhold til mengden av maktmisbruk, innsidehandel og korrupsjon. Null poeng betyr at landet er gjennomkorrupt og 100 poeng at det er eksemplarisk fri for slike problemer. I fjor hadde Spania 65 poeng og lå på 30. plass. I år er poengsummen falt ned til 59 og landet havner som nummer 40. i verden, bak nasjoner som Kypros, Portugal og Puerto Rico.

Øverst på listen ligger Danmark, New Zealand og Finland med 90 poeng, etterfulgt av Sverige og Norge på henholdsvis 89 og 86 poeng.

Organisasjonen Transparency International som står bak listen påpeker at ingen land har fått 100 poeng og at to tredjedeler ligger på under 50 poeng. Verden trenger mer gjennomsiktighet og økt innsats mot korrupsjon skriver organisasjonen. Det må ryddes opp i politikken og dens finansiering, slåes ned på hvitvasking av penger og kjempes for at midler som er kommet på avveier spores opp og tilbakeføres til systemet.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter