Spania blir “varmere, tørrere og mer brannfarlig” av klimaendringene

Publisert

For hver grad av global oppvarming blir Spanias klima halvannen grad varmere.

Spania opplever allerede alvorlige konsekvenser av klimaendringene, viser en ny rapport fra Greenpeace. Rapporten, som ble publisert 5. juli av organisasjonens vitenskapelige enhet ved University of Exeter, skisserer hva klimakrisen kan gjøre med Spania.

“Prognosene viser at hvis Spania ikke kutter kraftig i utslippene som forårsaker global oppvarming, vil landet bli varmere, tørrere, tørrere og mer brannfarlig”, sier Maria José Caballero, enhetsleder for Rapid Response i Greenpeace Spania.

“Landet vil oppleve flere oversvømmelser og kraftige branner, i tillegg til konsekvensene av havnivåstigningen. Dataene i rapporten viser at det haster med å kutte utslippene og takle klimakrisen ved å iverksette ambisiøse tiltak som alle politiske partier må forplikte seg til.”

Hvor raskt varmes Spania opp?

For hver grad av global oppvarming blir Spania 1,5 ℃ varmere, ifølge rapporten. Effekten er enda mer uttalt i innlandet i landet.

Spania forventes å nå 2 ℃ oppvarming i løpet av de neste 20 årene, med mindre det foretas umiddelbare og kraftige kutt i de globale klimagassutslippene. I det verste utslippsscenariet kan oppvarmingen nå 4 ℃ innen utgangen av det 21. århundret.

Selv med utslippskutt forventes klimaet i Spania å bli varmere. Oppvarmingen skjer og vil fortsette å skje raskere enn det globale gjennomsnittet, med omfattende konsekvenser for folks liv, påpeker Greenpeace.

Middelhavet blir også varmere. Overflatetemperaturen forventes å stige med mellom 1,8 °C og 3,5 °C innen 2100.

Selv om de gradvise klimarelaterte endringene i økosystemene kanskje er mindre “synlige”, er de “ikke mindre alvorlige enn de katastrofale hendelsene”, sier Paul Johnston, leder for Greenpeace Science Unit ved Exeter University.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter