Spania: Arrestordre mot ukrainsk oligark

Publisert

En domstol i Catalonia har utstedt en internasjonal arrestordre mot den ukrainske forretningsmannen Dmytro Firtash. Beslutningen kommer etter at et nettverk av russiske og ukrainske statsborgere tidligere i år ble tatt for å drive organisert skattesvindel med base i Barcelona. Den ukrainske oligarken knyttes til dette nettverket og mistenkes for å være en del av den russisk-ukrainske mafiaen i Spania.

I tillegg til beskyldningen om skatteunndragelse i Spania har påtalemyndigheter i USA lenge bedt om arrestasjon av Firtash for å ha bestukket offentlige funksjonærer i India. I mars 2014 ble han som følge av dette arrestert av østerrikske myndigheter. Han ble imidlertid aldri utlevert til USA fordi domstolen i Østerrike mente det lå «politiske motiver» bak arrestordren. Den østerrikske domstolen skal også ha lagt vekt på at USA heller ikke hadde kommet med nok bevis for Firtash´ påståtte korrupsjon i India.

Mange mener Firtash-saken inngår i maktkampen mellom USA og Russland. Firtash som er ukrainsk statsborger skal ha støttet pro-russiske politikere i Ukraina og skal ha vært en mellommann for de russiske gasselskapet Gazprom.

Les også: Putin startet formuen i Torrevieja

Les også: Litvinenko-drapet: Skulle vitne i Spania

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter