Transport-minister – Spania er åpen for turister i juni

Publisert

Den spanske ministeren for transport, Jose Luis Abalos, regner med at Spania er åpen for turister i løpet av juni måned. Dagens restriksjoner på internasjonale reiser faller bort 15. juni samme dag som f.eks. Alicante flyplass igjen åpner for vanlige rutefly.

Han sier Spania åpner for internasjonale turister samtidig som det blir lov for Spanjoler å reise innad i landet. Altså når det blir lov å bevege seg fra en provins til en annen provins i Spania. I dag er reiser bare tillatt innenfor grensene til hver provins.

Ministerens estimater er i linje med den kjøreplanen EU vedtok 13. mai for å åpne for reisevirksomhet og turisme i Europa. Og tidligere uttalelser fra EU om å holde på restriksjoner for “ikke-nødvendige” reiser frem til 15. juni.

Flyselskapene må bygge tillit

Den spanske regjeringen vil ikke sette noen begrensninger på antall passasjerer ombord i fly selv om man anbefaler flyselskapene å legge opp til at folk kan holde bedre avstand ombord med tanke på «rykte». Å holde en seterad, ombord i et fly, har liten reel effekt med tanke på å forhindre smitte. Luft ombord filtreres hver 2-3 minutter og går gjennom HEPA filtre som fjerner 99.99% av virus og bakterier. Luften i et fly er normalt sikrere enn den man puster på gata.

Til tross for dette har videoer har sirkulert siste ukene hvor man ser redde passasjerer i «opprør» når de innser at de skal reise med ett nesten fullt fly. Ministeren sier flyselskapene må jobbe for å bygge opp folks trygghets og bygge etterspørsel.

Ministeren sier man anbefaler flyselskapene å fly med bare en tredjedel av setene i bruk, men det er ingen krav om dette fra myndighetenes side.

I dialog med EU

Ministeren sier man er i dialog innad i EU med det som blir regelverket i det reiser og turisme kommer tilbake.

– Det er snakk om å gjøre masker obligatorisk ombord. Bagasje i kabinen kan blir forbudt en periode. Og det blir tiltak på flyplassene så folk holder avstand, sier Jose Luis Abalos.

Kravet om karantene faller bort

Abalos sier kravet om karantene, ved ankomst til Spania, er koble til den restriksjonen spanjolene selv har om å ikke reise rundt i landet riktig ennå. Krav om karantene etter innreise faller bort samtidig som forbudet spanjolene har på reise mellom provinsene.

– Vi kan ikke nekte en fra Madrid å reise til feriehuset ved kysten om vi lar utlendinger som flyr inn i Spania gjøre det samme, sier ministeren.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter