Spania åpen for turister 21. juni

Publisert

Spanias statsminister Pedo Sanchez brukte sin faste søndags-tale til å kunngjøre at Spania åpner grensene for reisende fra EU og Schengen-området allerede 21. juni.

Krav om karantene for reisende til Spania oppheves fra samme dato. 21. juni er dagen Spania opphever «alarm-perioden» og landet er tilbake til «tilnærmet normaltilstand», selv om det fortsatt blir restriksjoner for å hindre for store samlinger av folk.

Britene er også velkomne til Spania

Eneste unntak er Portugal hvor man vil holde grensen stengt for allmenn ferdsel frem til 1. juli på oppfordring fra Portugisiske myndigheter. Spanske myndigheter sier at landet også er åpent for reisende fra Storbritannia, så lenge landet befinner seg i en overgangsfase på vei ut av EU vil spanjolene behandle Storbritannia på lik linje med resten av EU.

Spania stengte grensene for alle som ikke er registrert som bofast i Spania 14. mars.

Reiseforsikringen gjelder også i Spania

NRK skriver 14. juni at norske reiseforsikringen normalt gjelder også i Spania til tross for norske myndigheters svært konservative reiseråd.

Informasjonsdirektør Sigurd Ulven i Eika-gruppen siert til NRK de ikke er forpliktet til å følge UDs reiseråd:

– Vi kan ikke pålegge kundene å innrette seg etter noe som ikke er avtalt i våre vilkår. Forsikringen gjelder som avtalt, men ikke for det som er koronarelatert.

Gjensidige har en liknende policy, til NRK sier han:

– Vi kan ikke sette oss til doms over andre. Er du i Tyskland og blir frastjålet kameraet eller mobilen, hvorfor skulle ikke vi da hjelpe?

Eneste blant de NRK har snakket med som fortsatt ikke vil dekke reiser nå er Europeiske Reiseforsikring og Tryg.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter