Sosialministeren stopper Podemos drøm om borgerlønn

Publisert

Spanias vise-statsminister Pablo Iglesias (Podemos) står bak initiativet om å få generell borgerlønn innført i Spania som del av den økonomiske «Corona-pakken».

Nå stopper Spanias sosialminister José Luis Escrivá tiltaket som er godkjent i et ministermøte for regjeringen. Escrivá er den som er øverste leder for det spanske «NAV», Seguridad Social. Det er denne enheten som skal administrere ordningen og lage et eventuelt regelverk om «borgerlønn» blir en realitet.

Ordningen som er foreslått av Podemos fremstilles utad som en generell borgerlønn, men den gjelder i praksis bare en del av befolkningen.

Kilder storavisen El Mundo siterer siet at ministeren vil ha tiltaket fra Posemos ut av krise-pakken da ett tiltak av den natur vil ta for lang tid å gjøre klart og med det forsinke den økonomiske krise-pakken ordningen er en del av.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter