Søppeldunker i gata forbys fra 2021

Publisert

I byer med over 50.000 innbyggere vil de fra 2021 bli forbudt for kommunen å benytte søppelcontainere i gaten hvor innbyggerne skal legge fra seg søpla. I det nye regelverket heter det seg at søpla skal hentes “fra dør til dør” og man kan se nye søppelposer med strekkoder som identifiserer husholdningen avfallet kommer fra.

Målet er å få en mer effektiv håndtering av de 500kg avfall hver innbygger i Alicante-provinsen og Valencia-regionen kaster fra seg hvert år. Spania ligger langt undre EU-snittet hva resirkulering angår. Bare 34% av avfallet resirkuleres i Spania i følge spanjolenes egne tall.

Tiltaket handler også om hygiene. I kommuner som Torrevieja hentes ikke søpla inn hver dag en gang. Det betyr at matrester blir liggende ute i varmen hvor det stinker og gir gode forhold for rotter og kakelakker. Spesielt for restaurantene er dette et stort problem. De genererer store mengder mat-avfall hvert døgn.

Regelverket som trer i kraft fra 2021 har ingen bøter eller sanksjoner for de kommuner som ikke følger reglementet. I regelverket heter seg set at kommunene “.. i noen bydeler..” må følge reglene fra 2021.

Se vår artikkel om hvordan du resirkulerer ditt avfall i Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter