21.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Søppeldunker i gata forbys fra 2021

I byer med over 50.000 innbyggere vil de fra 2021 bli forbudt for kommunen å benytte søppelcontainere i gaten hvor innbyggerne skal legge fra seg søpla. I det nye regelverket heter det seg at søpla skal hentes «fra dør til dør» og man kan se nye søppelposer med strekkoder som identifiserer husholdningen avfallet kommer fra.

Målet er å få en mer effektiv håndtering av de 500kg avfall hver innbygger i Alicante-provinsen og Valencia-regionen kaster fra seg hvert år. Spania ligger langt undre EU-snittet hva resirkulering angår. Bare 34% av avfallet resirkuleres i Spania i følge spanjolenes egne tall.

Tiltaket handler også om hygiene. I kommuner som Torrevieja hentes ikke søpla inn hver dag en gang. Det betyr at matrester blir liggende ute i varmen hvor det stinker og gir gode forhold for rotter og kakelakker. Spesielt for restaurantene er dette et stort problem. De genererer store mengder mat-avfall hvert døgn.

Regelverket som trer i kraft fra 2021 har ingen bøter eller sanksjoner for de kommuner som ikke følger reglementet. I regelverket heter seg set at kommunene «.. i noen bydeler..» må følge reglene fra 2021.

Se vår artikkel om hvordan du resirkulerer ditt avfall i Spania.

Relaterte saker

- Advertisement -