Sommerens første hetebølge

Publisert

Varmen er for alvor kommet til Spania. Landets meteorologiske institutt Aemet varsler sommerens første hetebølge der temperaturene i Syd- og Midt-Spania fra og med onsdag 8. juni er ventet å ligge godt over tredve grader mange steder. Det advares mot sterk sol. Provinsene i Andalucía, samt Badajoz, Valencia og Zaragoza er spesielt utsatt. I Alicante-provinsen og på Costa Blanca er det ventet temperatuerer rundt tredve grader langs kysten og noe varmere i innlandet. Også nord i Spania vil det bli varmt.

Mest intens vil varmen være i Syd-Spania, spesielt langs elven Guadalquivir der for eksempel Córdoba vil kunne få opp mot førti grader. Den første runden med høye temperaturer er ventet å vare en uke, men varmen vil kunne variere noe fra dag til dag.

I et lengre perspektiv forventes det at sommeren vil være mindre varm enn i fjor. Årsaken skal være reaksjoner på vinterens temperatursvingninger i atmosfæren og i havet i tropiske strøk ved Stillehavet (El Niño).

Det er imidlertid i år som i fjor meldt om tørke mange steder, provinsen Alicante inkludert. Enkelte dager med storm i juni kan gjøre at det unntaksvis vil komme noe regn, men fra midten av måneden og utover er det ventet lite eller ingen nedbør. Det er tredje sommeren på rad med tørke på Den iberiske halvøy.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter