Solid vekst fra 2015

Publisert

Spansk økonomi ser bedre ut enn for bare få måneder siden. Det mener regjeringen som har justert sine prognoser for de neste tre årene. Finansminister Luis de Guindos betegner forrige kvartal som det siste med økonomisk nedgang og forespeiler en mer solid vekst i økonomien fra og med 2015.

I følge det nye budsjettet som ble overlevert Brussel torsdag 17. oktober skal Spanias bruttonasjonalprodukt gå fra en beskjeden økning på 0,7 prosent i 2014 til 1,2 prosent i 2015 og 1,7 prosent i 2016. De siste månedene har Spania opplevd økt interesse fra utenlandske investorer og en uttalt optimisme både fra landets regjering og fra aktører innen spansk næringsliv. Samtidig kommer det positive signaler fra markedet, med et oppsving på spanske børser.

Avisen El País skriver lørdag 19. oktober at spansk økonomi er på vei til å forlate de «røde tallene» og tar farvel med den lengste nedgangsperioden i landets moderne historie. Avisen skriver at investorene i markedet nå øyner starten på oppgangstider, men bemerker samtidig kontrasten mellom optimismen i økonomien og hverdagen til folk flest. Arbeidsledigheten er på over 26 prosent, offentlig administrasjon (nasjonalt, regionalt og kommunalt) er gjeldstynget og har måttet gjennomgå store innsparinger de siste årene og mange av de som har jobb har måttet tåle betydelige lønnskutt. Det refereres til økonomiske analyser som beskriver veien fremover som lang og ikke uten risiko. Samtidig påpekes det at det er i markedet de økonomiske endringene først blir annonsert, enten det handler om starten eller slutten på krisen. Og der er beskjeden klar. Spania har tatt det første skrittet ut av økonomisk nedgang.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter