Solgte datteren for penger, whiskey…

Publisert

En familie fra Almuñécar i Granada skal ha giftet bort sin 15 år gamle datter for 3.500 euro, 100 flasker whiskey, to sauer og en gris. Giftermålet ble stoppet bare måneder før datteren skulle hentes. Også en annen familie skal være pågrepet for å ha planlagt en liknende handel for sin datter på 13 år. Saken er under etterforskning og barna skal være tatt hånd om av et hjem for mindreårige.

Den 15 år gamle jenta fra Almuñécar i provinsen Granada var solgt til en familie i Asturias nord i Spania og skulle giftes bort til deres 16 år gamle sønn. Familiene som begge er av rumensk opprinnelse hadde også avtalt at datteren, når hun var blitt giftet bort, skulle finne seg jobb eller tigge for å betale den nye familien det de hadde gitt for henne.

Hun skal også ha fått intensiv trening i hushold for å bli skikket som kone i det forestående ekteskapet. En liknende handel var planlagt for jentas 13 år gamle kusine som også skulle giftes bort når hun fylte 15 år.

I følge avisen ABC er til sammen fire foreldre nå tiltalt i saken. De to jentene skal være tatt hånd om av lokale myndigheter og bor for øyeblikket på et hjem for mindreårige.

Fra avhørene som er gjort med jentene, fremgår det at tvangsekteskap av denne typen er vanskelig å oppdage grunnet truslene barna utsettes for om ikke å gå til politiet. Etterforskerne i saken frykter at det foreligger en praksis for dette som inngår i tradisjoner og skikker av etnisk karakter, skriver avisen.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter