Solgte avdøde utlendingers lik for 1200 Euro pr stk

Publisert

De fire mistenkte, to eiere og to ansatte i et begravelses-byrå, hjalp også universitetene med å kvitte seg med likene de hadde studert. Blant annet ved å kaste de lemlestede delene i andre kister som skulle kremeres, opplyser politiet.

De fleste av likene var av mennesker uten familie. De siktede “lette etter personer som var døde uten levende slektninger, fortrinnsvis utlendinger”, ifølge politiet.

De mistenkte “forfalsket dokumentasjon for å få likene fra sykehus og aldershjem for senere å selge dem til universiteter for forskning for 1200 euro per lik”, heter det i en uttalelse fra politiet. De mistenkte hadde solgt minst 11 lik, heter det videre.

I noen tilfeller fakturerte de til og med universitetene for kremasjoner som aldri fant sted.

“De fakturerte et universitet 5 040 euro for forbrenning av 11 lik etter å ha blitt studert, noe som ikke fremgikk av fakturaene fra noen av krematoriene i byen”, opplyser politiet.

Politiet startet etterforskningen tidlig i 2023 etter å ha oppdaget at to ansatte i et begravelsesbyrå hadde tatt med seg et lik fra sykehusets likhus ved hjelp av falske dokumenter. Avdøde ble brakt det til universitetsforskere i stedet for å begrave vedkommende. Liket tilhørte en mann som skulle begraves i hjembyen sin på kommunens regning, men som i stedet ble solgt til forskning uten noens samtykke.

I et annet tilfelle skal de mistenkte ha klart å overtale en eldre mann med svekkede mentale evner til å gå med på å donere kroppen sin til vitenskapen.

“I donasjonsskjemaet sto det at kroppen skulle sendes til en bestemt medisinsk institusjon, men til slutt ble den sendt til en annen”, som “betalte mer penger”, heter det i politiets uttalelse.

De mistenkte er siktet for bedrageri og dokumentforfalskning.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter