Sol, bading og billige medikamenter

Publisert

Mange som reiser til Spania er ikke bare ute etter sol og strandliv. På grunn av lave priser på medikamenter går turen gjerne også innom et spansk apotek. Franskmenn, briter og skandinaver er blant de som gjør innkjøp. Vanlige medikamenter som ibuprofen, paracetamol og reseptfri ventolin kan i noen tilfeller fås til under halvparten av prisen hjemme.

I tillegg til reseptfire medikamenter, går enkelte tilreisende også veien om en lokal lege for å få tilgang på reseptbelagte varer. I følge kilder til Alicante-avisen Información gjør mane turister innkjøp av medisiner for et helt år. Etter at det ble gjort endringer i spansk lovgivning i fjor er også resepter fra andre EU-land blitt gyldige i Spania.

Når det gjelder reseptfrie medikamenter har det lenge vært fritt frem for å fylle kofferten med piller og tabletter som i noen tilfeller koster mer enn det dobbelte i hjemlandet.

Información har snakket med apotekere på Costa Blanca, fra steder som Calpe, Benidorm og Torrevieja. Vanlige smertestillende som paracetamol eller antiinflammatoriske midler som ibuprofen og ventolin selger mest.

Enkelte hamstrer også kortisonbaserte kremer eller medisiner mot høyt blodtrykk og diabetes. Andre lagrer p-piller eller antiinflammatoriske kremer og spray for muskler som Reflex.

Den store pågangen har gjort at enkelte apoteker har innført begrensninger på antall pakker man får kjøpe. Rasjoneringen begrunnes med ønsket om å begrense eventuelt videresalg av medikamenter.

I følge Información har Spania noen av de laveste prisene på apotekvarer i Europa. Årsaken er at prisene, som en del av helsetilbudet til innbyggerne, holdes lave gjennom lovregulering. Satsene fastsettes av staten ved helsedepartementet (Ministerio de Sanidad).

Les også: Helseturisme fra Libya, Algerie og Norge

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter