Sol, bading og assistert befruktning

Publisert

Sol og flotte strender er en av årsakene til at mange velger Spania som reisemål. En annen er landets mange fruktbarhetsklinikker. I følge beregninger fra den europeiske organisasjonen for forskning på reproduksjon ESHRE skjer hele 40 prosent av alle assisterte befruktninger i Europa på spanske klinikker. Ekspertisen Spania kan tilby regnes som av de beste i verden. Mange kombinerer behandlingen med ferie, sol og bading.

Det finnes ingen detaljert statistikk på hvor mange par som kommer til Spania for behandling. Den europeiske organisasjonen for forskning på reproduksjon European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) anslår imidlertid at hele 40 prosent av all assistert befruktning i Europa skjer ved spanske klinikker.

Spania er et av de mest besøkte landene i verden, over 65 millioner tilreisende i 2015. I løpet av de to første månedene i år har 7,2 millioner besøkt landet. Av disse anslåes det at nærmere én million kombinerer tradisjonell ferie med andre gjøremål som forretninger eller helsebehandlinger.

Årsaken til at mange par velger å få hjelp med graviditeten i Spania skyldes landets gode rykte for fruktbarhetsbehandlinger. Lovverket anses som godt, ekspertisen som av de beste i verden og andelen vellykketde befruktninger som høy.

I tillegg skal kostnadene forbundet med behandlingen være lavere enn i mange andre land (600 til 6000 euro avhengig av type behandling). Man regner også med at mange velger Spania for å kombinere behandlingen med ferie, soling og bading.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter