Snur og åpner for endringer i PP

Publisert

Spanias statsminister Mariano Rajoy har skiftet mening og åpner likevel for å gjøre endringer i partiet. Etter at Partido Popular søndag 24. mai gjorde et svært dårlig regions- og kommunevalg er det internt i partiet kommet krav om utskiftninger i ledelsen. Rajoy utelukket først at endringer var nødvendig men har nå snudd i spørsmålet og åpnet for fornyelser før parlamentsvalget mot slutten av året.

For få dager siden utelukket Rajoy å gjøre endringer i ledelsen i Partido Popular. På en pressekonferanse dagen etter valget mente han at slike tiltak ikke var nødvendige og at partiet ikke ville la seg avlede av kritikken. Etter det har flere i partiets egen ledelse antydet at noe bør gjøres før parlamentsvalget i november. Enkelte i PP har også antydet at partilederen selv burde ta selvkritikk etter valgnederlaget 24. mai der partiet i enkelte regioner som Comunidad Valenciana gikk tilbake med over tjue prosent.

Ingenting er foreløpig bekreftet men spanske aviser har antydet at partisekretær Maria Dolores Cospedal kan være på vei ut. Det samme gjelder utdanningsminister José Ignacio Wert som med sine kutt i utdanningssektoren og skolereformer lenge har vært en upopulær figur. Hvilke utskiftninger som gjøres vil i følge statsminister og partileder Mariano Rajoy først formidles offentligheten når beslutningene er tatt. Alt tyder imidlertid på at partilederen vil gjøre det som må til for å roe gemyttene i partiet og unngå en intern krise.

Rajoy som er kjent for å formulere seg i generelle ordelag uttalte onsdag 27. mai at partiet vil «litt etter litt ta de beslutninger som vil være best og mest hensiktsmessige for å stille til valg i best mulig form i parlamentsvalget». På spørsmål om hvilke utskiftninger som ville bli gjort svarte han at «endringene vil bli formidlet så snart de er gjort».

Foto: Statsminister og partileder i Partido Popular Mariano Rajoy og partisekretær María Dolores de Cospedal.

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter