Slutt på spansk fellesferie skaper kø på veiene

Publisert

Slutten på august betyr også slutten på den spanske fellesferien. Den siste helgen i måneden er det ventet at rundt 3,9 millioner spanjoler reiser hjem fra ferie i bil. Det skaper kø på veiene. Ved mye trafikk er det også større fare for ulykker. Det spanske trafikkpolitiet øker derfor bemanningen med 10.000 betjenter. Tradisjonelt er det vanlige veier og ikke motorveier som krever flest liv. Tre av fire dødsfall skjer der og blir derfor prioritert i politiets patruljering.

Slutten på august betyr også slutten på den spanske fellesferien. Den siste helgen i måneden er det ventet at rundt 3,9 millioner spanjoler reiser hjem fra ferie i bil. Det skaper kø på veiene. Ved mye trafikk er det også større fare for ulykker. Det spanske trafikkpolitiet øker derfor bemanningen med 10.000 betjenter. Tradisjonelt er det vanlige veier og ikke motorveier som krever flest liv. Tre av fire dødsfall skjer der og blir derfor prioritert i politiets patruljering. Politiet har denne sommeren også lansert en holdningskampanje for å bedre sikkerheten på veiene med budskapet «Las mejores historias del verano son las que se pueden contar» (De beste historiene fra sommeren er de man kan fortelle om).
 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter