Slutt på dyrehager og delfinshow

Publisert

I Spania vedtok man 1. august landets nye lov om dyrehold og dyrs rettigheter. Dyrehager og akvarier med pattedyr som delfiner og andre hvaler må endre på driften. I følge loven er kun sentre som arbeider for å styrke dyrenes naturlige bestander lovlige heretter.

Det blir forbudt å selge valper og kattunger i butikker. Det betyr også slutten på dueskyting og avlivning av friske dyr. Dyr kan kun avlives om de er syke eller e.l. Loven åpner derimot for avlivning av arter som ikke naturlig hører til i Spania om de kan være en fare for økosystemet her eller om de er uegnede for å leve sammen med mennesker.

Loven krever eiere av hunder registrerer dyrene og de som avler må være registrert i statens register.

Å pine okser forblir lovlig

Den nye lovteksten sier ingenting om tyrefekting okseløp etc. Aktiviteter hvor okser sakte plages og tappes for blod med flere stikk før de til slutt dør til folks fornøyelse.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter