10.1 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Slik er det i Spania nå (video)

Spania er igjen åpent for turister også fra Norge. Men det er uten tvil en ekstra rolig sommer langs Middelhavskysten av Spania. I denne videoen som er filmet torsdag 17. juli kan man se hvordan det er i feriebyen Albir i Alicante provinsen.

For nordmenn som bor langs Middelhavs-kysten i Spania kan det ofte se ut som at medier i Norge viser et helt annet land når man i Norge beskriver situasjonen i Spania. Vi lar denne videoen snakke for seg selv. I Albir er det ganske rolig og behagelig. Folk er avslappet og nyter late dager i solen på Costa Blanca.

Turistområdene langs kysten har hatt noen av Spanias desidert laveste tall for Corona-smitte og . Det man har vist på TV i Norge er i hovedsak fra Madrid, Barcelona og deler av Nord-Spania. Langt borte fra den virkelighet man har og har hatt på kysten av Alicante, Malaga, Mallorca og ute på Kanariøyene.

Denne videoen er filmet 16. juli 2020 i Albir (Alicante).

Mesteparten av de Corona-smittede i Spania var i Madrid og Katalonia. Andalucia, som inkluderer Malaga-provinsen og populære Costa del Sol har hatt langt mindre smitte-andel blant befolkningen enn hva det har vært i Norge. Det samme gjelder Kanariøyene. Valencia-regionen som inkluderer Alicante og Costa Blanca har hatt en smitte-andel litt i overkant av det man har sett i Norge.

Tallene under viser alle som har testet positivt fra og med 01. mars til og med 16. juli:

Madrid 72.882 (6,6 millioner innbyggere)

Cataluña 66.570 (7,6 millioner innbyggere)

Smittede i regioner med turistområder:

Andalucía 13.663 (8,5 millioner innbyggere)

C. Valenciana 11.892 (4,9 millioner innbyggere)

Kanariøyene 2.153 (2,2 millioner innbyggere)

Norge 9.015 (5,3 millioner innbyggere)

Les også: Derfor hadde Corona-viruset så høy dødsrate i Spania

Relaterte saker

- Advertisement -