Slik er det i Spania nå (video)

Publisert

Spania er igjen åpent for turister også fra Norge. Men det er uten tvil en ekstra rolig sommer langs Middelhavskysten av Spania. I denne videoen som er filmet torsdag 17. juli kan man se hvordan det er i feriebyen Albir i Alicante provinsen.

For nordmenn som bor langs Middelhavs-kysten i Spania kan det ofte se ut som at medier i Norge viser et helt annet land når man i Norge beskriver situasjonen i Spania. Vi lar denne videoen snakke for seg selv. I Albir er det ganske rolig og behagelig. Folk er avslappet og nyter late dager i solen på Costa Blanca.

Turistområdene langs kysten har hatt noen av Spanias desidert laveste tall for Corona-smitte og . Det man har vist på TV i Norge er i hovedsak fra Madrid, Barcelona og deler av Nord-Spania. Langt borte fra den virkelighet man har og har hatt på kysten av Alicante, Malaga, Mallorca og ute på Kanariøyene.

Denne videoen er filmet 16. juli 2020 i Albir (Alicante).

Mesteparten av de Corona-smittede i Spania var i Madrid og Katalonia. Andalucia, som inkluderer Malaga-provinsen og populære Costa del Sol har hatt langt mindre smitte-andel blant befolkningen enn hva det har vært i Norge. Det samme gjelder Kanariøyene. Valencia-regionen som inkluderer Alicante og Costa Blanca har hatt en smitte-andel litt i overkant av det man har sett i Norge.

Tallene under viser alle som har testet positivt fra og med 01. mars til og med 16. juli:

Madrid 72.882 (6,6 millioner innbyggere)

Cataluña 66.570 (7,6 millioner innbyggere)

Smittede i regioner med turistområder:

Andalucía 13.663 (8,5 millioner innbyggere)

C. Valenciana 11.892 (4,9 millioner innbyggere)

Kanariøyene 2.153 (2,2 millioner innbyggere)

Norge 9.015 (5,3 millioner innbyggere)

Les også: Derfor hadde Corona-viruset så høy dødsrate i Spania

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter