10.4 C
Alicante
30.4 C
Málaga
17.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Skrinlegger IKEA-planer i Alicante

Den omstridte entreprenøren Enrique Ortiz gir opp planene om IKEA-utbygging i Alicante. Beslutningen kommer etter at byrådet nylig vedtok verning av deler av grøntarealet i Rabasa der byggingen skulle foregå. Den korrupsjonstiltalte utbyggeren har i mange år forsøkt å få prosjektet godkjent, men har møtt stor motstand fra handelstanden i Alicante, politiske partier og naturvernorganisasjoner. Kommunen vil nå forhandle direkte med IKEA og forsøke å finne et nytt området for varehuset.

Det er entreprenøren Enrique Ortiz og firmaet hans Alicante Avanza som eier den aktuielle tomten i Rabasa. I følge avisen El País har firmaets ledelse allerede formidlet til regionale myndighetene at de trekker seg fra prosjektet, en utbygging som det etter mye om og men var gitt godkjennelse til gjennom reguleringen Actuación Territorial Estratégica (ATE). Beslutningen om å trekke seg kommer etter at byrådet nylig vedtok verning av deler av grøntarealet i Rabasa der IKEA skulle ligge.

Alicante kommune vil nå selv ta over prosessen og forhandle direkte med den svenske møbelkjeden om et nytt område for utbygging.

Byrådet sier i en uttalelse at de ser frem til å slippe mellomleddet som entreprenøren Enrique Ortiz og Alicante Avanza utgjorde. Byrådet vil sette seg ned med IKEAs ledelse i Spania og så raskt som mulig finne en alternativ løsning.

Hvorvidt Costa Blanca noensinne vil få sin første IKEA-butikk er imidlertid fremdeles usikkert. Ledelsen i det svenske selskapet har nemlig tidligere avvist andre beliggenheter enn nevnte Rabasa.

Les også:

IKEA vil ikke forhandle i Alicante

Hver femte euro går til korrupsjonstiltalt utbygger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterte saker

- Advertisement -