Skogbrann trolig påsatt

PublisertNyttig å vite:

Skogbrannen i Xàbia og Benitatxell nord på Costa Blanca kan ha vært påsatt. Brannen som ble oppdaget søndag 5. september skal ha startet på minst tre forskjellige steder. Et område på over 800 hektar er brent, flere hus har gått med i flammene og rundt 1.400 personer måtte evakueres. Brannen som først kom under kontroll etter to dager med slukkingsarbeider skal også ha nådd fjellområdet Sierra de Bernia.

Politiet har ennå ikke bekreftet at brannen var påsatt. Vitner skal imidlertid ha sett en mistenkelig person i området der brannene startet. Et amatøropptak av det som trolig er en pyroman skal være levert politiet.

Presidenten i Valencia-regionen Ximo Puig kom tirsdag 6. september med en uttalelse der han fordømte handlingen. Foruten å være «miljøkriminalitet» der store naturområder går tapt, har brannen også truet mennesker, heter det i uttalelsen.

Presidenten skal også ha blitt oppringt av Spanias konge Felipe VI som uttrykte medfølelse med alle de som har fått husene sine brent. Kommunestyret i Benitatxell holdt onsdag 7. september et ekstraordinært møte der kommunen trolig erklæres som katastroferammet, skriver avisen El País.

 

Flere nye branner

I tillegg til Xàbia og Benitatxell oppstod det nye skogbranner tirsdag 6. september i Bolulla, Callosa d´en Sarrià, Tárbena og Xaló. Disse brannene skal senere ha kommet under kontroll.

På samme tid oppstod det skogbrann i La Nucía der flere hus ble evakuert. I følge Alicante-avisen Información skal ingen ha kommet til skade og innbyggerne kunne kort tid senere vende tilbake til husene. Hvorvidt brannene er relaterte, er foreløpig ukjent.

 

Les også: Stor skogbrannfare på Costa Blanca

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter