Skjøt og drepte to oppsynsmenn

Publisert

En 28 år gammel mann skal lørdag 21. januar ha skutt og drept to oppsynsmenn i Lleida-provinsen i Catalonia. Foreløpige undersøkelser tyder på at drapene skjedde med overlegg. I følge lokale kilder har de to oppsynsmennene trolig oppsøkt mannen for å kontrollere jakt- og våpenlisens. Mannen skal deretter ha avfyrt tre skudd mot hodet til de drepte. Angivelig hadde mannen lisens på andre skytevåpen, men ikke på drapsvåpenet. Gjerningsmannen skal selv ha meldt seg til politiet.

De tragiske drapene i Catalonia skal ha skjedd lørdag 21. januar i Aspa kommune i Lleida-provinsen. I følge uttalelser fra det regionale oppsynsvesenet i Catalonia (Agentes Rurales de Catalunya) er det første gang dette skjer med organisasjonens ansatte. Fagorganisasjonen CCOO skal imidlertid i mange år ha advart mot faren for at noe slikt kunne skje.

Aspa kommune åpnet jaktsesongen på trostefugler 7. janaur i år, angivelig en del av kommunens tilbud til fritidsjaktere og turister. Gjerningsmannen som selv er fra Catalonia skal ha vært sammen men tre andre personer, men ingen av dem skal ha vært vitne til drapene.

Oppsynsmennene ble trolig skutt da de ville kontrollere jakt- og våpenlisens. Fra opplysninger gjengitt i den katalanske avisen El Periódico fremgår det at mannen hadde lisens på andre skytevåpen, men ikke på drapsvåpenet. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter