Sjefen for anti-korrupsjon hadde selskap i skatteparadis

Publisert

Spanias sjef for anti-korrupsjon Manuel Moix går av etter å ha blitt avslørt som deleier av et selskap registrert i skatteparadiset Panama. Etter flere dager med press fra media og opposisjonen i Kongressen valgte påtalemyndighetens øverste leder for korrupsjonssaker å trekke seg med umiddelbar virkning. Den avgåtte statsadvokaten er også kritisert for å ha blandet seg inn i etterforskningen av regjeringspartiet Partido Popular i Madrid og hindre politietterforskernes arbeid. Regjeringspartiet skal ha støttet Moix, mens opposisjonen ba om oppsigelse.

Moix skal ikke ha blitt bedt om å gå av sin overordnede, noe den spanske riksadvokaten José Manuel Maza understreket på pressekonferansen i Madrid torsdag 1. juni. Det har imidlertid haglet med kritikk rundt Moix etter at hans selskap i Panama ble kjent, et foretak han eier sammen med sin familie og som mange mener ikke er forenelig med stillingen som landets leder for anti-korrupsjonsarbeid.

Den nå avgåtte statsadvokaten er også blitt beskyldt for å ha blandet seg inn i etterforskningen av regjeringspartiet Partido Populars korrupsjon i Madrid-regionen.

Les også: Razzia av Partido Popular, deres revisor og tilknyttede firmaer

Moix skal blant annet ha ment at spansk politi Guardia Civil har gått for langt i å anklage partiets nåværende regionspresident i Madrid, Cristina Cifuentes. PP har hele tiden støttet Moix, mens opposisjonen i Kongressen har bedt om oppsigelse. Moix trekker seg etter kun tre måneder i stillingen.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter