Sevilla forbyr utendørsstøy

Publisert

Sevilla er en by som kommer til liv når varmen gir seg og kveldsbrisen tar over. Nå innfører hovedstaden i Andalucia-regionen tiltak mot overdreven støy i sentrumskjernen. Bøter for de som blir ikke følger de nye vedtektene varierer fra 300 til 300.000 euro.

Sevilla er en by som kommer til liv når varmen gir seg og kveldsbrisen tar over. Nå innfører hovedstaden i Andalucia-regionen tiltak mot overdreven støy i sentrumskjernen. Bøter for de som blir ikke følger de nye vedtektene varierer fra 300 til 300.000 euro.

Lokalbefolkningen har oppfordret kommunen til å slå ned på støy i årevis. I fjor skrev over 4.000 personer under et opprop som krevde at noe måtte gjøres umiddelbart. Nå forsøker altså kommuneledelsen i byen å innføre tiltak for å gi innbyggerne litt fred og ro.

-Kan du forestille deg hvordan det er å ha 100 skrikende personer under vinduet ditt under en fotballkamp? Våre barn ikke kan gjøre det bra på skolen. Når vi går på jobb i vi er allerede utslitt om morgenen, forteller en av naboene som skrev under oppropet.

Maksbøter på 300.000 euro

Fredag den 25. juli vedtok byrådet en forskrift for å komme overdrevet støy til livs. De nye vedtektene retter seg mot byens hundrevis av barer og kafeer, hvor kunder regelmessig samler seg utenfor lokalene. Alle som fører en “overdrevet høy” samtale på gata nå står nå i fare for å bli bøtelagt, det samme gjør bareiere som setter opp TV på utendørsterrasser eller som serverer personer som står opp utenfor lokalet. Bartendere skal heller ikke rulle øl dunker i gatene eller dra stoler langs fortauet mens de setter opp eller tar ned utendørsserveringen. Bøter for de som blir tatt i varierer fra 300 til 300.000 euro.

Tiltak er også satt inn overfor bilsjåfører. Å spille høy musikk mens du kjører, å la bilalarmen gå av i mer enn tre minutter eller unødvendig gassing mens bilmotoren står i fri er nå forbudt.

Krevende balansegang

Mange beboere kritiserer forskriften for ikke å gå langt nok i kampen mot støy i byen. Karaoke barer og nattklubber er fortsatt lovlig ved siden av bolighus og kommunen har ikke gjort noen forsøk på å regulere støynivået i slike klubber, påpekte medlemmer av Sevilla Sin Ruido Ya (Sevilla Uten Bråk nå). Religiøse prosesjoner, byens største kulturelle begivenhet Feria de April og parader er også fritatt.

-Det er en krevende balansegang mellom å høre på beboerne som ønsker å få litt hvile og utvikling av økonomisk virksomhet i byen,” forteller byråd Maximiliano Vilchez til reportere etter byrådsmøtet.

Skjønnsmessig vurdering

Flere byrådsmedlemmer stemte mot de nye reglene, og ytret sin bekymring angående den juridiske usikkerhet for beboere og bedriftseiere siden det er uklart nøyaktig hvordan det omfattende forbudet vil bli håndhevet.

I mange tilfeller vil håndheving overlates til de lokale politifolk, forteller byråd Josefa Medrano. Siden de ikke bærer utstyr for å måle støynivået, vil de bli tvunget til å foreta en vurderingssak om hvorvidt en aktivitet er for bråkete eller ikke.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter