Sentral PP-politiker trekker seg

Publisert

Partido Popular i Valencia har langt på vei oppnådd målet om å bli kvitt sine korrupsjonstiltalte parlamentsmedlemmer før lokalvalget til neste år. Sist ut til å annonsere sin avgang er regionens tidligere partisekretær og parlamentsmedlem Ricardo Costa som står tiltalt for korrupsjon i Gürtel-saken. Antallet korrupsjonstiltalte PP-medlemmer i regionsparlamentet er dermed redusert til én person, Yolanda García, som er tiltalt i samme sak. Før regionspresident Alberto Fabra tok over i 2011 stod opp mot ti av partiets representanter tiltalt for korrupsjon.

Korrupsjonstiltalen mot Ricardo Costa er hans andre i Gürtel-saken. I 2012 ble han og tidligere regionspresident Francisco Camps på mirakuløst vis frikjent for bestikkelser på bevisets stilling. Avgjørelsen var svært kontroversiell fordi det var åpnebart at de to hadde tatt imot gaver fra Gürtel-nettverket samtidig som en rekke offentlige oppdrag og kontrakter ble gitt til den korrupte organisasjonens medlemmer. Gavene skal blant annet ha bestått av dyre dresser og sko til flere tusen euro. Eks-president Francisco Camps gikk klar av alle anklager, mens Costa ble tiltalt på nytt for å ha vært involvert i gjennomføringen av nettverkets generelle finansiering av partiet.

Den tidligere partisekretæren har nå annonsert sin avgang og vil trekke seg fra politikken etter budsjettforhandlingene som for tiden foregår i regionsparlamentet. PP har dermed kun én korrupsjonstiltalt representant i parlamentet, Yolanda García fra samme sak, skriver avisen Información.

Les også: «Ikke rom for korrupte politikere»

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter