Seks personer omkom i gruveulykke

Publisert

En gasslekkasje i en kullgruve i Pola de Gordón (Castilla og León) fikk mandag 28. oktober tragiske følger. Elleve personer var i jobb i et område 694 meter under bakken da ulykken skjedde. Gassen skal ha spredt seg raskt og uten noen form for eksplosjon, noe som gjorde at gruvearbeiderne ikke ble klar over lekkasjen før det var for sent. De omkomne skal hverken ha rukket å få på seg gassmasker eller komme seg ut. Seks personer er bekreftet døde.

Selskapet Hullera Vasco Leonesa som driver gruven (Emilio del Valle) har satt i gang etterforskning i saken for å finne ut hva som kan ha gått galt. Gassen er av typen metan som det er vanlig at man får ansamlinger av i fjellet i forbindelse med kullgruvedrift. Ulykken skal være den verste i spansk gruvedrift på 18 år. Som følge av tragedien er alle gruver i landet stengt i to dager.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter