23.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Flere personer døde i flom på Mallorca

Minst ni personer er omkommet i flom på Mallorca etter kraftig nedbør. De siste av de omkomne ble funnet utover formiddagen onsdag 10. oktober. En rekke personer er også savnet. Flommen skal ha gått hardest utover områder øst på øya, blant annet byen San Lorenzo de Cardessar. Også feriestedet S’Illot skal ha blitt rammet, der to turister ble funnet død i en taxi og sjåføren er meldt savnet.

En tidligere ordfører på Mallorca er også blant de omkomne. Rafel Gili som var i 70-årene var ordfører i kommunen Artá og skal i følge avisen Diario de Mallorca ha befunnet seg inne på et verksted i byen San Lorenzo de Cardessar da vannmassene kom. Sistnevnte sted skal sammen med feriestedet S’Illot og Artá være blant de hardest rammede. I tillegg til de ni omkomne, skal seks personer være savnet. Det er derfor ventet at antallet omkomne kan komme opp i over ti personer. Det materielle skadeomfanget er vanskelig å vurdere, men vil trolig være på flere millioner euro.

Spanias statsminister Pedro Sánchez ankom Mallorca onsdag 10. oktober. I en uttalelse på sosiale medier uttrykte statsministeren støtte til «familiene til de avdøde, deres venner og alle som var blitt rammet» av flommen. Regionsmyndighetene på Balearene erklærte samtidig tre dager landesorg og avlyste samtlige offentlige arrangementer.

Samme dag som flommen på Mallorca gikk spansk meteorologisk institutt (AEMET) ut med farevarsel på nest høyeste nivå for en rekke provinser over hele Spania, herunder Málaga, Barcelona, Girona, Ibiza, Formentera, Cádiz, A Coruña og Pontevedra.

Relaterte saker

- Advertisement -