25.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Nå smittes like mange med Corona i Norge som på Costa Blanca

Valencia-regionen, med sine nesten fem millioner innbyggere, registrerte også bare tre nye bekreftede tilfeller av Corona-smitte 22. juni. Norge så i samme periode seks nye smittede (VG.no). Alicante-provinsen registrerte ingen nye smittetilfeller siste døgnet. De 6 nye smittede var 6 i Valencia og en i Castellon-provinsen.

Spania hadde mandag 22. juni sin første dag i «normalitet» etter flere måneder med svært strenge, men effektive, tiltak for å bekjempe Corona-viruset. Landet er igjen åpent for turister.

I Norge var det pr 22. juni syv personer på intensiv-avdeling med Corona-smitte. I Valencia-regionen, som har omtrent like mange innbyggere som Norge, var det samme døgnet åtte personer på intensiv-avdeling.

I Andalucia-regionen, som har rundt 8.5 millioner innbyggere, er bare registrert tre nye smittede siste døgnet. Til sammenlikning har man i Norge registrert seks nye smittede i samme perioden.

Det er ikke registrert noen nye smittede med Corona-viruset på Kanariøyene siste døgn.

VÆRNER OM HELSE ELLER NORSK TURISTSEKTOR? Corona-smitten er i mange av Spanias-regioner like lav eller lavere den i Norge. Til tross for dette advarer norske myndigheter om reise til utlandet og krever at reisende som ferierer i Europa må i karantene ved retur, uansett smitte-nivået de kommer fra.

Offisielle tall fra det spanske helse-departementet som viser smittede siste døgn og smittede siste 14 dager totalt. Tallene er hentet inn 22. juni klokken
14.00 og gjelder den foregående 24-timers periode.

VGs oversikt over EU/EØS land med mest smitte viser at Sverige ligger på topp, etterfulgt av Portugal og Storbritannia. I Spania er smitten nå så lav at landet ikke vises i oversikten.

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring nå. Dette blir langvarig da skaden på det norske næringlivet har stor i og med at de fleste nordmenn har blitt værende “hjemme” denne sommeren.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Stor havne-utbygging i Fuengirola

Rådhuset i Fuengirola har nå lagt frem forprosjektet for det som skal bli Fuengirolas nye lystbåt-havn. Det skal investeres rundt 100 millioner...

Okkuperte hus for å dyrke marihuana

Syd i Alicante-provinsen har Guardia Civil oppløst en gjeng som brukte okkuperte hus til å dyrke Marihuana i stor skala.

Mulig «Lockdown» i Madrid

I Madrid-regionen utvider man nå restriksjonene til totalt åtte bydeler. Samtidig oppfordrer man hovedstandens innbyggere om å begrense sine bevegelser.

11 døde på sykehjemmet CasaVerde

Antallet som har omkommet av Covid-relaterte årsaker er nå oppe i elleve på CasaVerde i Pilar de la Horadada.

Relaterte saker

Mulig «Lockdown» i Madrid

I Madrid-regionen utvider man nå restriksjonene til totalt åtte bydeler. Samtidig oppfordrer man hovedstandens innbyggere om å begrense sine bevegelser.

Vise-statsminister «Fundamentalt å avskaffe monarkiet»

Leder av «Podemos» og Spanias vise-statsminister, Pablo Iglesias, sier det er en fundamental oppgave for partiet å avskaffe det spanske monarkiet og...

En helt ny Corona-fase i Spania

Antallet som dør av Corona-viruset har falt med 97%. I snitt er bare 6% av sykehusenes kapasitet er nå opptatt med Covid-smittede.

14% flere døde denne sommeren

I Valencia regionen ble det meldt om 14% flere dødsfall enn det som er vanlig sommermånedene. Mellom 28. juli og 30. august...

Covid-status 5. september: Fire ganger så mange smittede i Madrid

Sammenliknet med Costa Blanca har Madrid nesten fire ganger så mange Corona-smittede. Folkehelseinstituttet velger fortsatt å klassifisere hele Spania som en enhet...

Tar ferie fra «Covid» Det er tryggest å bli på kysten

I en ny trend ser man at mange som normalt reiser bort fra kysten etter endt ferie nå velger å forbli. At...

Utelukker ny lockdown i Spania

Spanias helseminister, Salvador Illa, brukte pressekonferansen 31. august fortelle journalistene at det ikke er på tale med noen ny nasjonal «karantene».

Første vaksine-test med mennesker i Spania

Man setter nå i gang de første testene med en Covid-vaksine med mennesker i Spania. 190 friske frivillige skal ta vaksinen i...

Spania: Corona-oppdatering 26. August

Dette er de siste nyhetene fra Spania relatert til corona situasjonen i Spania akkurat nå:  Militære skal gjøre kontakt-sporing

Kappet ballene av kjæresten

En krangel av “seksuell” karakter skal ha fremprovosert hendelsen da den 21 år gamle kvinnen grep en kniv og ga sin partner...
- Advertisement -