Nå smittes like mange med Corona i Norge som på Costa Blanca

Publisert

Valencia-regionen, med sine nesten fem millioner innbyggere, registrerte også bare tre nye bekreftede tilfeller av Corona-smitte 22. juni. Norge så i samme periode seks nye smittede (VG.no). Alicante-provinsen registrerte ingen nye smittetilfeller siste døgnet. De 6 nye smittede var 6 i Valencia og en i Castellon-provinsen.

Spania hadde mandag 22. juni sin første dag i “normalitet” etter flere måneder med svært strenge, men effektive, tiltak for å bekjempe Corona-viruset. Landet er igjen åpent for turister.

I Norge var det pr 22. juni syv personer på intensiv-avdeling med Corona-smitte. I Valencia-regionen, som har omtrent like mange innbyggere som Norge, var det samme døgnet åtte personer på intensiv-avdeling.

I Andalucia-regionen, som har rundt 8.5 millioner innbyggere, er bare registrert tre nye smittede siste døgnet. Til sammenlikning har man i Norge registrert seks nye smittede i samme perioden.

Det er ikke registrert noen nye smittede med Corona-viruset på Kanariøyene siste døgn.

VÆRNER OM HELSE ELLER NORSK TURISTSEKTOR? Corona-smitten er i mange av Spanias-regioner like lav eller lavere den i Norge. Til tross for dette advarer norske myndigheter om reise til utlandet og krever at reisende som ferierer i Europa må i karantene ved retur, uansett smitte-nivået de kommer fra.

Offisielle tall fra det spanske helse-departementet som viser smittede siste døgn og smittede siste 14 dager totalt. Tallene er hentet inn 22. juni klokken
14.00 og gjelder den foregående 24-timers periode.

VGs oversikt over EU/EØS land med mest smitte viser at Sverige ligger på topp, etterfulgt av Portugal og Storbritannia. I Spania er smitten nå så lav at landet ikke vises i oversikten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter